- Se alle bidragsydere Her

HIF i akut kasserer-krise

Nyvalgt kasserer så sig nødsaget til at springe fra – dagen efter generalforsamlingen

”Vi appellerer derfor til alle – især med adresse til forældrene – om at støtte klubben og det frivillige arbejde, der laves – og spørge sig selv: Hvad kan jeg mon bidrage med?”
Sådan lød det fra formand Henning Bruun-Schmidt på årets generalforsamling i Houlkær IF – og de ord har allerede få dage senere fået en ny og mere alvorlig klang.
Helt uventet – og med dags varsel – er idrætsforeningen nemlig havnet i den kritiske situation, at den står uden kasserer.
Den hidtidige kasserer, Tina Berg Henriksen, har for længst bebudet sin afgang. Derfor har HIF-bestyrelsen gennem længere tid sonderet markedet for potentielle kasserer-emner i lokalområdet – og troede også med sikkerhed, at operationen var lykkedes.
En ny, velkvalificeret kandidat havde sagt ”Ja” – og blev med akklamation valgt på generalforsamlingen – men allerede dagen efter måtte den pågældende vende tilbage til formand Henning Bruun-Schmidt og – med stor beklagelse – meddele, at det af ”personlige, nytilstødte familiemæssige årsager” alligevel ikke var muligt at påtage sig opgaven.
Dermed står Houlkær IF nu i en akut kasserer-krise. Medmindre det – i sidste øjeblik – lykkes at fremskaffe en ny kandidat inden den ekstraordinære generalforsamling 31. marts, hvor det egentlig bare var planen at bestyrelsen skulle konfirmere gyldigheden af de nye vedtægter, som blev vedtaget på den ordinære generalforsamling.
– Katastrofe er vel så meget sagt, men der er ingen tvivl om, at det er en meget alvorlig situation, vi nu helt uventet er havnet i.
– Der skal slet og ret findes en ny kandidat til kassererposten, og det er derfor nødvendigt, at alle igen går i tænkeboks, lyder det fra en lettere rystet Henning Bruun-Schmidt.

Sideløbende med jagten på en ny kasserer er Houlkær IF også på udkig efter frivillige, der kunne tænkes at ville gøre en indsats i klubbens håndboldafdeling.
De personer, der hidtil har stået i spidsen for HIF-Håndbold, har valgt at takke af, og på årsmødet i afdelingen lykkedes det ikke at finde en ny afdelingsledelse.
I yderste konsekvens kan det betyde, at Houlkær IF kan blive nødt til at ”lukke” en velfungerende afdeling, som i 2010 var den, der sikrede klubben de største sponsorindtægter, og som isoleret set bidrog med et overskud på 33.000 kroner til den samlede klubkasse.
Alt i alt kunne Houlkær IF i 2010 glæde sig over et overskud på næsten 180.000 kroner.
Det må siges at være udtryk for noget af en kovending oven på ”kriseåret” 2009, hvor idrætsforeningen løb ind i et underskud på 151.162 kroner.
Takket være det flotte 2010-resultat råder klubben nu igen over en egenkapital på 341.022 kroner.
Det er trods alt lidt af et plaster på såret i en situation, hvor HIF både står uden kasserer – og uden afdelingsledelse i håndboldafdelingen…….

Læs mere om HIF-generalforsamlingen i april-nummeret af Houlkær Nyt

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.