- Se alle bidragsydere Her

“Houlkærdetektiverne” i arbejde

En lille flok ”Houlkærdetektiver” lytter spændt, mens ”Go’ Proces”-konsulenterne fra Aarhus opridser forventningerne til dagens detektivarbejde på Golf-hotellet.

To workshops på Golf Hotel Viborg skal være med til at give ideer til, hvordan livet i Houlkærvænget kan blive endnu bedre

Causton har kun én Barnaby. Fjällbacka har kun én Erica Falck, og Aarhus har kun én Dicte Svendsen.
Houlkær derimod har et helt korps bestående af op imod 50 såkaldte ”Houlkærdetektiver”, som tirsdag 1. marts var samlet på Golf Hotel Viborg for at komme med deres bud på, hvordan Houlkær i almindelighed – og Houlkærvænget i særdeleshed – kan blive et endnu bedre sted at bo.
Workshop’en på Golf-hotellet var arrangeret af Boligselskabet Viborg i samarbejde med konsulentfirmaet ”Go’ Proces” fra Aarhus.
Opgaven for ”Houlkærdetektiverne” bestod i første omgang i at sætte ord på, hvad der allerede i dag er godt ved at bo i Houlkærvænget.
Senere på måneden følger en ny workshop, hvor det for ”Houlkærdetektiverne” gælder om at formulere ønsker og drømme for fremtiden – og komme med konkrete forslag til forbedringer af de eksisterende forhold.
Alt sammen med dét formål at gøde jorden for, at Boligselskabet Viborg til maj kan sende en ansøgning af sted til Landsbyggefonden – og derigennem forhåbentlig få andel i nogle af de mange millioner, som på landsplan er afsat til at forbedre tilstanden i de danske ”ghetto-områder”.
– Egentlig betragter vi jo ikke selv Houlkærvænget som en ghetto, men nu da vi i Houlkær alligevel er havnet på ghetto-listen, kan vi lige så godt forsøge at få det bedst mulige ud af situationen, ræsonnerer direktør i Boligselskabet Viborg, Gunnar Grangaard.

Gode historier
Det midlertidige korps af ”Houlkærdetektiver” består hovedsageligt af beboere i Houlkærvænget.
Cirka 30 beboere i bebyggelsen har via en spørgeskemaundersøgelse meldt sig til at være med i udviklingsarbejdet. Dertil kommer omkring 20 særligt inviterede institutionsrepræsentanter og andre interesserede, der også gerne vil være med til at gøre op med opfattelsen af Houlkær som et ”ghetto-område”.
Egentlig burde statsminister Lars Løkke Rasmussen og socialminister Benedikte Kjær også have været til stede på Golf-hotellet 1. marts, så de med egne øren kunne have hørt ”Houlkærdetektivernes” beretninger fra hverdagen i ”ghettoen”.
Det var nemlig langt fra beretninger om lovløshed, tristesse og paraboler vendt mod Mekka. Det var derimod små solstrålehistorier om hjælpsomme naboer, dejlige grønne områder, indbydende legepladser, socialt fællesskab, frivilligt børnearbejde og lyse, rummelige lejligheder.
De mange positive udsagn blev – gruppevis – skrevet ned på små sedler og sat fast på en række store Houlkær-kort, som ”Go’ Proces”-konsulenterne efterfølgende tog med hjem for at studere forud for den anden og sidste workshop i rækken.
Efter workshop nr. 2 fortsætter arbejdet frem mod den endelige fremtidsplan, ”Det fælles fundament”, der skal danne grundlag for den konkrete ansøgning om støtte fra Landsbyggefonden.
Tilbage er så bare at krydse fingre for, at Houlkærvænget ikke allerede har mistet sin ghetto-status inden da.
Det kræver nemlig – ifølge den officielle definition på en ghetto – at befolkningstallet i Houlkærvænget ikke falder til under 1000, og det er snært på, eftersom der i øjeblikket ”blot” er 1008 beboere i området.
– Derfor må I også love mig, at I ikke finder på at flytte. Houlkærvænget har lige nu en ”gylden mulighed” for at søge støtte hjem til forbedringer i området, og den vil det da være ærgerligt at forpasse, bare fordi et par familier skulle beslutte sig for at søge andre steder hen, lød det med et glimt i øjet fra lederen af workshop’en på Golf-hotellet, proceskonsulent Gustav Friberg.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.