- Se alle bidragsydere Her

Fodboldøkonomien i HIF på ret køl igen

Idéen om zumba i Houlkær Hallen skulle i 2010 vise sig at være den helt rigtige idé på det helt rigtige tidspunkt. Det utraditionelle Zumba-initiativ er hovedforklaringen på, at det på bare et år er lykkedes Houlkær IFs fodboldafdeling at vende et underskud på knap 80.000 kroner til et overskud på knap 120.000 kroner.

Underskud på 80.000 kr. er på et år vendt til et overskud på 120.000 kroner

Houlkær IFs fodboldafdeling hentede i 2010 mange flotte sejre på fodboldbanen – men det allerflotteste resultat blev nok alligevel opnået uden for kridtstregerne.
Et alarmerende underskud på knap 80.000 kroner er i løbet af bare én sæson vendt til et overskud på små 120.000 kroner.
– Og reelt er overskuddet endda cirka 80.000 kroner større, fordi indefodbold-kontingentet – af regnskabstekniske årsager – ikke indgår i regnskabet for 2010-sæsonen.
– Alt i alt kan vi kun sige, at vore bestræbelser på at få fodboldafdelingens økonomi på ret køl igen er lykkedes over al forventning, lyder det fra en glad fodboldudvalgsformand, Palle Kjær Laursen.
En stor del af æren for kanonresultatet i 2010 kan tilskrives fodboldudvalgsmedlem Niels Laursen.
Det var nemlig ham, der på et udvalgsmøde i fjor chokerede sine udvalgskolleger ved at bringe emnet ” Zumba” på banen. Et nyt, utraditionelt initiativ, som alene i 2010 skulle vise sig at indbringe HIFs fodboldafdeling et overskud på godt 113.000 kroner.
– Ideen om Zumba var den helt rigtige idé på det helt rigtige tidspunkt. Og selv om nyhedens interesse efterfølgende har fortaget sig, er der stadig omkring 50 kvinder, der hver uge dyrker zumba i Houlkær Hallen – og som er glade for dét, fremhæver Palle Laursen.

Uden de ekstraordinære zumba-indtægter ville Houlkær IFs fodboldafdeling alligevel være kommet ud af 2010 med et opløftende, økonomisk resultat.
Det hænger bl. a. sammen med, at der er kommet langt bedre styr på medlemsregistreringen og kontingentopkrævningen. Kontingentet er blevet forhøjet med cirka 50 kroner om året pr. medlem, og samtidig har afdelingen i 2010 haft utrolig stort fokus på omkostningerne.
– Og der er da garanteret også nogle af vore trænere, som synes, at vi i fodboldudvalget har været lige lovligt påholdende, erkender Palle Kjær Laursen.
På baggrund af det flotte 2010-regnskab lover han, at det i 2011 nok skal blive lidt lettere at få bevilget penge til nye spilledragter og andre materialeindkøb.
– Men som en af de største underafdelinger i Houlkær IF er det stadig vigtigt, at vi i fodboldafdelingen har stor fokus på økonomien. Hvis vi med vore cirka 250 medlemmer har ondt i økonomien – så gør det også rigtig ondt i HIF som paraplyorganisation, betoner fodboldudvalgsformanden.
To bestyrelsesmedlemmer, Jens Johansen og Preben Hansen, trak sig på årsmødet ud af fodboldudvalget – uden at der blev valgt nye medlemmer ind.
Tilbage i udvalget er der fortsat fem medlemmer – og det er i realiteten én mere, end der skal være ifølge fodboldafdelingens vedtægter. Den nye – minimerede – fodboldbestyrelse består foruden formanden af Niels Laursen, Chris Stenskrog, Jesper Henriksen og Brian Soelberg.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.