- Se alle bidragsydere Her

Gospel-træf nr. ti satte rekord

Anført af solisten Lene Nørrelykke og dirigent Hans Christian Jochimsen blev der sunget gospel, så Houlkær Kirkes tag må have været lige ved at lette.

Aldrig før har så mange været samlet til gospel i Houlkær Kirke

Dybest set er det helt utroligt, hvor megen vellyd der kan komme ud af at samle 185 korsangere i syv timer – under ledelse af en engageret og erfaren dirigent ….
Det lille, musikalske mirakel indtraf endnu engang lørdag 22. januar, da Houlkær Kirke for niende gang inviterede til gospel-workshop med Hans Christian Jochimsen som indpisker, inspirator, humørspreder m.m.
Alt i alt er der blevet sunget gospel i Houlkær ti år i træk, er arrangørerne nået frem til ved nærmere efterregning.
Ikke desto mindre er det først i 2012, det ”officielle” 10 års jubilæum bliver markeret. Nærmere bestemt lørdag 21. januar.
– Til den tid er det ti år siden, den første gospel-workshop blev afholdt. Så i den forstand kan man sagtens forsvare at kalde det et ti års-jubilæum, argumenterede organist Jens Chr. Hansen som optakt til 2011-udgaven af det populære kor-træf.
Jubilæum eller ej – så vil den tiende gospel-workshop i Houlkær Kirke foreløbig gå over i lokalhistorien som den hidtil mest velbesøgte i rækken.
Op imod 450 sangere og tilhørere var stuvet sammen i kirken, da årets workshop blev rundet af med den traditionelle, offentlige koncert – og så mange har der vist aldrig før været samlet til gospel i Houlkær, mener Jens Chr. Hansen med sikkerhed at kunne fastslå.
Korarrangementerne i sig selv var forholdsvis enkle – som de nødvendigvis må være det, når et sammenbragt kæmpekor efter blot fire-fem timer i øvelokalet skal op til den afsluttende, musikalske ”eksamen”.
Men dét som arrangementerne måske savnede lidt i kompleksitet – dét blev til fulde opvejet af den stemmekraft og den sangglæde, som de 185 korsangere i årets gospel-workshop lagde for dagen. Inspireret af dagens ”Stjerne for en eftermiddag” – den tidligere ”Stjerne for en aften”-finalist, Lene Nørrelykke.
De begejstrede kommentarer – fra korsangere og tilhørere – var da også klart i overtal, da de 185 workshop-deltagere langt om længe fik fri efter en dags hårdt, musikalsk ”arbejde”. Kulminerende med en timelang koncert.
På den baggrund skal det da vist gå mærkeligt til, hvis ikke også det ”officielle” ti års-jubilæum i 2012 ender med at blive et tilløbsstykke af de større….

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.