- Se alle bidragsydere Her

Nytårskoncert – med et glimt i øjet

Bassanger Jesper Brun-Jensen fra Den Jyske Opera fortolker negro spirituals, akkompagneret af hustruen Anne-Lise Quorning på Houlkær Kirkes hvide flygel.

”Der er altid plads til en sang,
som gør himlen mere blå.
Dagen på, dagen derpå”

Benny Andersen-omkvædet, som her er gengivet frit efter hukommelsen, er der sikkert mange af de op mod 200 tilhørere i en næsten fyldt Houlkær Kirke, der med glæde vil synge med på oven på årets nytårskoncert med bassanger Jesper Brun-Jensen og organist Anne-Lise Quorning.
Ganske vist var det forrygende solskinsvejr uden for.
Alligevel er det nok de færreste, der fortryder, at de fravalgte spadsereturen og i stedet tilbragte et par timer i selskab med det charmerende, musikalske ægtepar fra Lyngå nær Hadsten.
Når man selv er tenor, er det selvfølgelig bittert at skulle indrømme dét, men der er altså noget fascinerende over at møde en sanger, som i den grad boltrer sig i den dybe ende af toneskalaen. Som Jesper Brun-Jensen f. eks. gjorde det i Sarastros arie fra Mozarts opera ”Tryllefløjten” – eller i de to gribende negro spirituals ”Deep River” og ”Poor little Jesus”.
Til tider tangerede det nærmest blær, men dybt imponerende – i bogstaveligste forstand – det var det nu ikke desto mindre…..
At Jesper Brun-Jensen så samtidig kan spille orgel, klaver og guitar – og at hustruen, Anne Lise-Quorning, ud over at spille orgelmusik også kan synge Händel- og Mozart-arier som en anden diva – ja, det gjorde så bare nytårskoncerten i Houlkær til en endnu større – og mere varieret – oplevelse.
Repertoiret spændte bredt – lige fra Händel-klassikeren ”Laschia ch’io pianga” over ”Porgy and Bess” til Gustav Winckler-hittet ”Gem et lille smil til det bliver gråvejr” – og alt sammen blev fremført med en smittende humor og et lunt glimt i øjet.
Ganske befriende på en 2. nytårsdag, hvor enkelte af tilhørerne måske endnu hang en smule i bremsen oven på nytårets strabadser.
Op så blev helhedsindtrykket naturligvis heller ikke ringere af, at menighedsrådet i pausen trakterede med champagne og kransekage, så koncertgængerne over et lille glas kunne ønske hinanden ”Godt nytår”…..

For at kunne fremføre Mozart-duetten ”Ræk mig din hånd, du kære” med den rette indlevelse måtte Jesper Brun-Jensen og Anne-Lise Quorning hidkalde musikalsk assistance fra kirkens egen organist, Jens Chr. Hansen.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.