- Se alle bidragsydere Her

“Open By Night” i Houlborg

Slikværkstedet var en eftertragtet arbejdsplads. Og – ikke helt uventet – var det også en af de forretninger, kunderne først strømmede til, da Open By Night-arrangementet i Houlborg åbnede. Se flere billeder i bunden af artiklen og læs mere om Houlborg-projektet på http://hval.dk/web/bruger/piax0398/miniby_houlborg/forside.html

Temauge på Houlkærskolen kulminerede med et sandt rykind af købelystne forældre

”Open By Night”-arrangementer har det med at tiltrække købelystne – og prisbevidste – kunder fra nær og fjern.
Sådan var det også torsdag 14. oktober, da minisamfundet ”Houlborg” holdt udsalg udenfor normal åbningstid.
Allerede inden ”borgmester” Ole Birch officielt erklærede arrangementet for åbent, stod ”kunderne” skulder ved skulder i ”Grønnegården”, og i de følgende to timer sydede det af aktivitet i ”Houlborgs” forskellige forretningskvarterer.
– Jeg vil tro, at vi alt i alt har været et par tusinde mennesker samlet. Det er dejligt at se, at forældrene i den grad bakker op om skolen, lyder det anerkendende fra lærer Berit Pold – en af hovedkoordinatorerne bag projekt ”Houlborg” på Houlkærskolen. 

Der er som sådan ikke noget nyt i, at Houlkærskolen holder temauge i den sidste uge før skolernes efterårsferie. Det er efterhånden en grundfæstet tradition.
Det helt specielle ved projekt Houlborg var, at det involverede samtlige skolens elever og ansatte – på tværs af klynger og årgange.
– Vi følte, at vi denne gang ”trængte til” at gøre noget, som vi alle kunne være fælles om. Og som jeg ser dét, kan projektet kun siges at have været en succes.
– Eleverne har generelt lagt et imponerende engagement for dagen. Og mange gange i ugens løb har man kunnet se langlemmede teenagedrenge med hængerøv går rundt med to-tre af de yngste elever ”på slæb”.
– Det har bare været rigtig fedt at opleve, konstaterer Berit Pold.
Inden temaugen gik i gang, skulle eleverne selv ud på ”jobmarkedet” for at søge arbejde.
Specielt slikbutikken og frisørsalonen viste sig at stå højt på manges ønskeliste, men også ”Houlborgs” mange forskellige etniske restauranter og spisesteder kunne glæde sig over pæne ansøgertal.
I sidste ende lykkedes det at få alle job i Houlborg besat med højt kvalificeret arbejdskraft – og alle lige fra bankdirektøren til cykelsmeden blev ugen igennem honoreret med den samme dagsløn: 5000 ”Houlkærner plus en madbillet.
Frem mod torsdagens Open By Night-arrangement blev der produceret på højtryk i de forskellige værksteder, og på et tidspunkt onsdag middag var belastningen så voldsom, at skolens strømforsyning måtte give fortabt.
– Alting var i gang på én gang: krøllejern, komfurer, pc’er og symaskiner, og det var åbenbart mere, end elektricitetsnettet her på skolen kunne bære.
– Det var en af de detaljer, som vi ikke lige havde taget højde for på forhånd, erkender Berit Pold.
Heldigvis kom strømmen igen efter cirka tre kvarter, og i løbet af torsdagen lykkedes det også at få genskabt netforbindelsen, så journalisterne i Mediehuset kunne nå at få de sidste artikler færdige inden deadline.
Samlet set var der ikke ret meget, der gik galt i Houlborg – og derfor er det sikkert heller ikke sidste gang, hele Houlkærskolen holder fælles temauge.
– Det kræver en hel del planlægning at skulle holde 600 elever og lærere i gang i fire dage i træk, så det er næppe noget, vi har kræfter til hvert år. Men erfaringerne fra Houlborg er på den anden side så positive, at jeg da næsten vil tro, vi gør forsøget igen på et eller andet tidspunkt, vurderer Berit Pold.
Den sidste dag inden efterårsferien stod der – traditionen tro – ”Skolernes Motionsdag” på skemaet – og også dette arrangement blev denne gang afviklet på tværs af klasser og klynger. Med fælles opvarmning og løb rundt i området omkring skolen.
Inden da bød programmet for de ældste elever på oprydning i de forskellige Houlborg-værksteder, mens de yngste elever heller ikke i 2010 blev snydt for den efterhånden legendariske ”kartoffelfilm”.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.