- Se alle bidragsydere Her

Drøm tæt på at blive til virkelighed

”Houlkær Fælled” ser ud til at blive en realitet efter kommunalt budgetforlig

– Det ligner en succes af større dimensioner – og jeg er da ikke fri for at føle mig en lille smule stolt. På vegne af alle de personer her i Houlkær, der har arbejdet med – og troet på – dette projekt.
Sådan lyder det fra formanden for Houlkær Idrætsforening, Henning Bruun-Schmidt, efter at det nu står klart, at Viborg Kommune er parat til at afsætte et større millionbeløb til virkeliggørelsen af det ambitiøse Houlkær Fælled-projekt. Et projekt, som i løbet af de kommende par år vil forandre Houlkær Hallen fra en traditionel idrætshal til et lokalt aktivitetscenter med fritidsklub, opholdsfaciliteter og frit udsyn til fodboldbanerne.
Som et element i dét budgetforlig, byrådsflertallet netop har indgået, er der i 2012 afsat 3 millioner kroner til at flytte ”Fritidsgården” fra det nuværende domicil ved Fristruphøjvej til nye faciliteter ved Houlkær Hallen.
Samtidig har arbejdsgruppen bag Houlkær Fælled-projektet fået tilsagn om, at den også kan disponere over de penge, Boligselskabet Viborg har budt for at overtage grunden, hvor ”Fritidsgården” ligger i dag. Og dertil skal lægges den ene million, som initiativtagerne allerede i år har fået bevilget fra kommunalt hold til igangsætning af hal-planerne.
Alt i alt bliver der formentlig tale om en kommunal, økonomisk håndsrækning i 7 millioner-kroners klassen.
Dertil kommer de 2,5 mio. kroner, som projektet allerede er blevet stillet i udsigt fra Lokale- og Anlægsfonden. Samt yderligere en pæn sum penge, som fonden forventes at skyde i anden etape af Houlkær Fælled-projektet.
Med andre ord er finansieringen af det omfattende halprojekt tæt på at være på plads – og de penge, der evt. måtte mangle i sidste ende, nærer initiativtagerne ingen betænkeligheder ved at skulle hente hjem på lånemarkedet.

– Det korte af det lange er, at vi sådan set allerede har besluttet, at vi sætter byggeriet i gang her i 2010, så hal 2 i hvert fald vil kunne stå klar til indvielse i løbet af 2011.
– Hvornår vi er helt færdige med at bygge – det må afhænge af, om vi evt. kan få lov til at tage forskud på de 3 mio. kroner fra kommunen allerede i 2011, vurderer en synligt tilfreds Henning Bruun-Schmidt.
Inden spaden kan sættes i jorden, skal der først udarbejdes et detailprojekt for den kommende let-hal og de tilhørende ”Fælled”-faciliteter – og i det hele taget er der en pæn del papirarbejde, der skal ryddes af vejen, før Houlkær Hal nr. 2 så småt kan begynde at tage form.
– Realistisk set kommer vi nok tidligst i gang med at bygge i løbet af november. Men dét i sig selv må vel i grunden også siges at være lidt af en positiv overraskelse – i hvert fald for mig.
– For et år siden havde jeg helt ærligt ikke drømt om, at det ville gå så forholdsvis smertefrit med at få politikerne gjort interesserede i Houlkær Fælled-projektet, indrømmer skoleinspektør Ole Birch, som udover at være med i arbejdsgruppen bag halplanerne også sidder som næstformand i bestyrelsen for den selvejende institution Houlkær Hallen.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.