- Se alle bidragsydere Her

Dans i alskens afskygninger

For tredje år i træk gav Houlkær Line Dance Club opvisning på Torvet i forbindelse med festugen. Og også i 2010 viste det sig at være et populært festuge-indslag.

Festuge sluttede i sol – og med mange forskelligartede aktiviteter i Houlkærcenteret

 

Dans med – og uden – partner. Dans til country-musik, latinamerikanske rytmer eller rock’n roll-toner. Eller dans kombineret med bevægelser fra fitness-kulturen og gymnastikken.
Området ”Øst for søerne” i Viborg kan efterhånden byde på det hele. Tydeligt illustreret på Houlkær Festuges sidste dag, hvor dansen i år spillede en hovedrolle i form af ikke færre end tre forskellige danse-indslag.
Først var det Houlkær Line Dance Club, der demonstrerede, hvad bysbørnene går ind til, hvis de efter sommerferien skulle finde på at melde sig til line dance i Houlkær Hallen.
Derefter var det ”Kom og dans”-danserne fra Overlund, der indtog torvet i Houlkærcenteret med en uhøjtidelig opvisning i swing og rock’n roll-dans.
Og endelig var det zumba-instruktør Annette Jørgensen, som på vegne af Houlkær IFs spritnye zumba-afdeling gav en inciterende indføring i, hvorfor zumba på rekordtid er blevet så populær en motionsform på vores ellers så kølige breddegrader.
Uheldigvis for Anette Jørgensen & Co. ville skæbnen, at torvet i Houlkær var mere eller mindre affolket, da først det blev tid til zumba.
Men da havde de mest morgenfriske efterhånden også været i sving i godt og vel seks timer.

Tidligt i gang

Allerede omkring kl. 7 gik et hold på otte frivillige fra Boligselskabet Viborg afd. 12, 17 og 18 i gang med at stille an til lørdagens festuge-aktiviteter. Nogle smurte rundstykker, mens andre stillede telt op og riggede musik og fadølsanlæg til, og klokken 8.30 var alt klar til, at de første gæster kunne få serveret gratis kaffe og rundstykker.
På dét tidspunkt var det dog fortsat svært at overskue, hvordan lørdagsvejret ville udvikle sig, og dét var muligvis forklaringen på, at det helt store rykind udeblev fra morgenstunden.
– Under alle omstændigheder endte det med, at vi fik smurt lidt for mange rundstykker. Men da først solen brød frem op ad formiddagen, hjalp det hurtigt på tilslutningen, konstaterer Anni Knudsen på vegne af kaffe- og øltelt-holdet, som stort set er det samme fra år til år.
Blandt de, der fra morgenstunden studerede skyformationerne med særlig interesse, var de lokale motorcykel-entusiaster, som i år for første gang udstillede deres blankpolerede køretøjer i Houlkærcenteret i forbindelse med festugen.
Enkelte var lige ved at lade deres ”stoltheder” blive hjemme i garagen, men da det kom til stykket, lykkedes det alligevel at præsentere seks motorcykler på rad og række.
– Vi var nogle motorcykelentusiaster her i området, der syntes, der godt måtte ske lidt nyt i forbindelse med festugen, og i løbet af dagen var der da også mange, der var henne for at spørge til vores motorcykler.
– På den baggrund vil jeg da bestemt heller ikke udelukke, at vi kunne finde på at stille op en anden gang, siger en af initiativtagerne til motorcykeludstillingen, Thomas Lindegaard.

Bud efter brugt legetøj

Dukkede motorcyklisterne op, så var der til gengæld fem af de tilmeldte til lørdagens ”parasolsalg”, der valgte at blive hjemme – med fredagens regnfulde majvejr i frisk erindring.
Tilbage var syv ”parasolsælgere”, der ikke lod sig afskrække af udsigten til en enkelt regnbyge, og som – for de flestes vedkommende – kunne melde om ganske pænt salg.
– Eksempelvis var der en familie, der i løbet af dagen fik solgt brugt legetøj for 450 kroner. Det var de selv rigtig godt tilfredse med, nævner koordinatoren bag ”parasolsalget”, Astrid Kløjgaard.
Inden for på Houlkær Bibliotek var det overhovedet ikke nødvendigt at finde pungen frem. Her kunne de lokale læseheste kvit og frit lade sig inspirere til de kommende måneders godnatlæsning på bibliotekets bogbyttemarked, og traditionen tro var det et tilbud, som mange var hurtige til at benytte sig af.
Allerede efter en halv time var cirka halvdelen af bøgerne på bogbyttemarkedet revet væk.
– Og er det en tendens, der fortsætter, kan det godt ende med, at vi må begrænse os til et enkelt bogbyttemarked om året.
– Mange ser efterhånden ud til at have fået tømt ud i reolerne derhjemme. I hvert fald får vi ikke lige så mange brugte bøger ind, som vi gjorde tidligere, og der skal jo helst være lidt nyt at gå efter, når vi inviterer til bogbyttemarked, bemærker bibliotekar Kirsten Nørgaard.

Billigt sluppet

Sammenfattende kan de mange involverede i årets festuge-aktiviteter i Houlkær se tilbage på en byfest, som kun om fredagen blev skæmmet af decideret dårligt vejr.
I betragtning af hvor uforudsigeligt vejret i øvrigt har artet sig dette forår, må det vist siges at være temmelig billigt sluppet.
Og for resten kunne regnen og kulden på ingen måde tage modet fra de unge optrædende fra ”Gården”, som fredag eftermiddag opførte deres ”Talentløsshow 2010” på Torvet.
– Vejret taget i betragtning synes jeg faktisk, at showet forløb overraskende godt. Mange af de unge var rigtig dygtige. Publikumsinteressen var fin – og så var det jo en oplevelse i sig selv at opleve ”Gårdens” leder, Anders Mark, i rollen som konferencier. Iført orange tøj og orange paryk, beretter Kirsten Nørgaard i sin egenskab af festuge-koordinator.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.