- Se alle bidragsydere Her

Musikalske børn satte kulør på festugen

Indianerne fra Hobbiten var med deres trommedans garanteret medvirkende til, at solen blev ved med at skinne over Houlkær det meste af torsdagen.

På Torvet huserede indianerne – og i ”Unoden” blev det indre jungledyr sluppet løs

 

De strutter af musikglæde. De er skrappe til at holde rytmen – og så er de altså ikke engang begyndt i skole endnu.
En ny generation af musikalske unge i Houlkær ser ud til at være godt på vej – at dømme efter torsdagens festuge-aktiviteter i Houlkærcenteret og i Børnehuset Unoden.
På Torvet i Houlkær var det børnehavebørnene fra Hobbitten, der optrådte med næsten en halv times indianer-show.
Først dukkede de 60 små rødhuder – én efter én – op af deres medbragte spande til tonerne af børneklassikeren: ”En indi-, to indi-, tre indianere”.
Siden sang de af fuld hals med på det gamle Tøsedrenge-hit ”Indianer”. Og så vendte de i øvrigt spandene om, og spillede op til en forrygende trommedans, der sikkert har været stærkt medvirkende til, at solen blev ved med at skinne over Houlkær under hele seancen.
Som en tilhører bemærkede: ”Kan du ikke skrive lidt begejstret om Hobbitten-børnenes optræden til Houlkærportalen og Houlkær Nyt, så det til næste år ikke bare er forældrene, der står og kigger på”.
Jo! Jeg kan i hvert fald forsøge – og det være så hermed gjort!

Rytmikken i højsædet

Blot en times tid efter indianer-optrinet i Houlkærcentrenet, gav det på ny genlyd af eksotiske rytmer i lokalområdet. Denne gang i Børnehuset Unoden, hvor Anne Marie Skovbjerg fra Viborg Musikskole inviterede børn og forældre med på en musikalsk rejse gennem junglen i selskab med Jungledyret Hugo, aberne Zig og Zag og diverse andre dyr.
Også i ”Unoden” var det rytmikken, der var i højsædet, og både børn og voksne gjorde sig tydeligvis stor umage for at holde takten, huske sangteksterne og gøre de rigtige bevægelser på de rigtige tidspunkter.
Tidligere på ugen lagde ”Unoden” lokaler til endnu et børnemusikalsk festuge-arrangement: nemlig tre kvarters ”Godnat-jam i nattøj”.
– Ikke unaturligt var vore egne børn i overtal. Men glædeligvis dukkede der da også nogle børn op, som vi ikke kendte i forvejen. Og i ”Unoden” ser vi gerne, at det forhåbentlig kan blive startskuddet til flere åbne musikarrangementer for de yngste her i lokalområdet.
– I ”Unoden” har vi i forvejen et tæt samarbejde med musikskolen – og vi kunne godt tænke os at sætte vores institution lidt mere i spil efter skoletid, så endnu flere småbørn i Houlkær kunne få glæde af et musikalsk fritidstilbud, forklarer lederen af den unge musikinstitution ved Houlkærskolen, Cita Ammitzbøll.
Houlkær Festuge blev i løbet af torsdagen også markeret i Houlkær Kirke.
Her blev der udstillet festligt tøj, serveret fest-menu og fortalt om festtraditioner i andre lande. Alt sammen under temaet ”Verden Fester”.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.