- Se alle bidragsydere Her

Eventyr på biblioteket og godter i bageriet

 

Knap 30 børn og barnlige sjæle havde fundet vej til Houlkær Bibliotek for at blive lullet i søvn med en god, gammeldags godnathistorie.

Houlkær Festuges andendag var et eldorado for børn og barnlige sjæle

”Han larmer”, udbrød en lille dreng spontant, da oplæser Erik Kierkegaard i al ubemærkethed lod en ballon springe under genfortællingen af eventyret om ”Tommelise”.
Det var til gengæld også nogle af de eneste ord, der faldt fra det ungdommelige publikum i løbet af festugens intime godnathistorie-seance på Houlkær Bibliotek.
Det meste af tiden sad børnene tryllebundet og krammede deres sovedyr, mens de hørte om Tommelises eventyrlige liv blandt tudser, fisk og sommerfugle.
Knap en snes lydhøre – og artige – børn havde til lejligheden taget deres forældre med på biblioteket (eller var det omvendt??), og dermed lever en af Houlkær Festuges ældste traditioner videre i bedste velgående. Om end på nedsat blus i 2010.
Houlkær Bibliotek har bevidst ikke ønsket at konkurrere med børnehaven ”Unoden”, der som noget nyt i år markerer sig med to musik-arrangementer for de yngste.
Derfor bliver det i denne omgang kun til en enkelt godnathistorie for Houlkærs børn og barnlige sjæle – men den var til gengæld også god og medrivende, skal Houlkærportalen hilse at sige fra de koncentrerede, pyjamasklædte tilhørere til Erik Kierkegaards H. C. Andersen-fortolkning.

Indblik i bagerverdenen

Ikke ret langt fra biblioteket gjorde børnene også store øjne. Nemlig i Houlkær Bageri, hvor bagermester Kaj Antonsen undtagelsesvist inviterede alle interesserede inden for i bageriet og oven i købet bød på gratis hindbærsnitter, chokoladeboller og småkager.
– Vi gjorde ikke så meget ud af at holde reception, dengang vi åbnede her i Houlkær. Og da vi så blev opfordret til at holde åbent hus i forbindelse med festugen, så syntes vi egentlig, det kunne være en passende anledning til at vise bageriet lidt frem, forklarer bagermesteren.
Omkring en halv snes af bageriets medarbejdere havde frivilligt revet en aften ud af kalenderen for at give kunderne et indblik i dagligdagen mellem ovne og æltemaskiner. Og heldigt nok viste interessen sig at være gensidig.
Næppe var dørene til bageriet åbnet, før det strømmede ind med lækkersultne Houlkær-borgere i alle aldre. Og sådan fortsatte det i øvrigt i de par timer, åbent hus-arrangementet stod på.
Som den opmærksomme kunde utvivlsomt har bemærket, har Houlkær Bageri inden for de seneste uger vokset sig endnu større. Omkring 20 kvadratmeter er blevet bygget til, så der er blevet plads til endnu et bord og en bagemaskine.
Alt i alt tæller bageriet nu omkring 25 ansatte, hvoraf knap halvdelen er på heltid. Dermed er personalestaben vokset betragteligt, siden bageriet åbnede i sommeren2008. Dengang var der eksempelvis ”kun” ansat to bagersvende, mens der i dag er seks uddannede bagere beskæftiget i bageriet, kunne Kaj Antonsen glad berette, alt imens han lod en ny pladefuld småkager rutsje ud på køkkenbordet – til glæde for de omkringstående slikmunde.
Også Superbrugsen holdt i anledning af festugen ekstraordinært åbent i et par timer onsdag aften, og et par timer tidligere kunne man i Houlkær Kirke ånde lettet op – i bevidstheden om, at årets Open Air-festugegudsttjeneste blev begunstiget af solrigt – om end noget køligt – forsommervejr.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.