- Se alle bidragsydere Her

Houlkær ramt af Zumba-feberen

I alt 350 motionister nåede at stifte bekendtskab med Zumba-dillen i løbet af den første træningsaften i Houlkær Hallen.

 Motionslystne kvinder løb på det nærmeste Houlkær IFs fodboldudvalg over ende

 Så har Zumba-feberen også ramt Houlkær. Og dét i en grad, så man dårligt troede sine egne øjne.
Hele vejen ned ad Odshøjvej holdt bilerne i kø – kofanger ved kofanger – da Houlkær IFs fodboldafdeling tirsdag 4. maj inviterede til den første af i alt otte planlagte Zumba-aftener i Houlkær-hallen.
Og udenfor hallen stod flere hundrede motionslystne kvinder i kø for at komme ind og bevæge kroppen til latinamerikanske rytmer.
– Det er lige før, vi helt skal droppe fodbolden og så i stedet kaste os over Zumba’en, bemærker en glad – men også lettere overrumplet – fodboldformand, Palle Laursen.


Idéen om Zumba-aftenerne er fostret af et andet af fodboldudvalgets medlemmer, Niels Laursen.
Qua sit ægteskab med frisør Anne Mette Høeg-Laursen har han sin jævnlige gang i ”Hos Høeg”-salonerne i Houlkær og Overlund, og her er der gennem længere tid blevet snakket om, hvor svært det er at få plads på byens allerede eksisterende Zumba-hold.
Første gang Niels Laursen luftede sit forslag om et Zumba-hold i Houlkær IF-regi, kiggede kollegerne i fodboldudvalget nærmest vantro på ham. Men da Chris Stenskrog fra udvalget så også spurgte sig for på sin arbejdsplads – Jyske Bank – og kom tilbage med positive tilbagemeldinger – ja, så begyndte ideen langsomt at modnes.
Fodboldudvalget fik en aftale i stand med Anette Sloth Bøgelund, som er indehaver af dansecentret i Viborg, og bookede hende som Zumba-instruktør otte tirsdage i maj og juni. PR-indsatsen har hovedsageligt bestået i at indrykke en annonce i Viborg Nyt og omdele 3000 flyers i lokalområdet – og så var der i øvrigt bare tilbage at håbe det bedste.
– Vi havde på forhånd trykt 160 sedler, som deltagerne kunne skrive sig på, men det regnede vi i hvert fald også med var højt sat.
– Var der bare kommet 130, havde vi såmænd også været tilfredse, nævner Niels Laursen.
Hvad fodboldudvalget i Houlkær ikke i sin vildeste fantasi kunne forestille sig var, at der ville indfinde sig Zumba-udøvere til to hold. Oven i købet på en aften, hvor der også blev løbet kvindeløb rundt om Søndersø.
Efter at de første godt 200 kvinder – og en enkelt mand – var blevet sluset ind i hallen, valgte arrangørerne midlertidigt at lukke yderdørene, men dét tog øjensynligt ikke modet fra de Zumba-lystne i køen.
Mange af dem vendte ufortrødent tilbage en times tid senere, da dørene på ny blev åbnet til en times fornøjelig motion i selskab med Annette Sloth Bøgelund. Og alt i alt nåede cirka 350 at stifte bekendtskab med Zumba-dillen, som foråret igennem har gået sin sejrsgang i de danske motionscentre, danseinstitutter og idrætshaller.
Helt blottet for begyndervanskeligheder var arrangementet – forståeligt nok – ikke. Ikke alle i køen udenfor Houlkærhallen viste lige stor forståelse for, at arrangørerne umuligt kunne forudse, at Zumba-arrangementet ville blive så stor en succes. Og inden for i hallen drillede mikrofonen, så Annette Sloth Bøgelund måtte nøjes med at demonstrere øvelserne på scenen – uden at kunne give nogen supplerende forklaring.
Langt de fleste tog dog situationen med godt humør og brede smil, og nu har arrangørerne så en uge til at evaluere den første Zumba-aften – og få de sidste detaljer på plads til næste tirsdag. Allerede nu ligger det fast, at der også 11. maj bliver to Zumba-hold i Houlkær: Et hold kl. 19.30 og et hold klokken 20.30. Prisen er 50 kroner pr. gang – eller 325 kroner for alle otte tirsdage.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.