- Se alle bidragsydere Her

Godtfred Sorvad hædret med Initiativpris

Erik Overgaard Hansen (th) stod på Initiativgruppens vegne for at overrække Initiativprisen 2010 til Godtfred Sorvad.

Initiativgruppen Houlkær kvitterede for mange års frivilligt arbejde med at etablere borde, bænke og trapper i Granada-skoven

 

Så lykkedes det endelig en mandlig Houlkær-borger at gøre sig fortjent til ”Initiativprisen Houlkær”.
Efter at prisen de fire foregående år er gået til kvindelige ”ildsjæle” i lokalområdet, var det i 2010 fhv. postbud Godtfred Sorvad, der blev påskønnet for sine bestræbelser på at gøre Houlkær til ”et endnu bedre sted at bo”.
Overrækkelsen af ”Initiativprisen” fandt – traditionen tro – sted i forbindelse med det årlige repræsentantskabsmøde i Initiativgruppen Houlkær.
Baggrunden for at tildele den nu 80-årige Godtfred Sorvad prisen er mange års frivilligt arbejde med at etablere borde, bænke og trapper i Granada-skoven.
Helt tilbage midt i ’90erne blev Godtfred Sorvad og en anden hundeven på Nørresøbakken enige om, at de manglede et sted at puste ud, når de var ude at lufte deres firbenede følgesvende.
Det førte i første omgang til etableringen af bænken og naturtrappen på skrænten mellem Nørresøbakken og Granada-skoven, og siden er yderligere et antal borde og bænke blevet stillet op på frivillig basis. Så bysbørnene har mulighed for at få sig et lille hvil, når de – med eller uden hund – går tur i det skønne naturområde øst for Nørresø.

De lokale forstmyndigheder har velvilligt leveret en del af råmaterialerne, men ellers er det Godtfred Sorvad og et par af hans naboer, der helt og holdent har stået for arbejdet med at få bordene, bænkene og trappetrinene etableret.
Nu føler Godtfred Sorvad imidlertid, at han som 80-årig – med god samvittighed – kan tillade sig at fralægge sig opgaven og overlade den videre vedligeholdelse af ”installationerne” til Viborg Kommune.
Derfor finder Initiativgruppen Houlkær også, at tidspunktet er det helt rigtige til at tildele Godtfred Sorvad ”Initiativprisen” – som påskønnelse af hans mangeårige indsats ”til gavn for Houlkær”.
– Mange har i årenes løb haft glæde af det store frivillige arbejde, som du har udført. Og nu må vi så bare håbe på, at kommunen formår at holder bordene og bænkene lige så flot vedlige, som du har gjort det gennem en årrække, lød det fra Erik Overgaard Hansen, da han på Initiativgruppens vegne overrakte ”Initiativprisen 2010” til den foretagsomme pensionist på Nørresøbakken.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.