- Se alle bidragsydere Her

Gospel-workshop fyldte kirken

Gospeltekster 2010
Syv af de otte år, gospel-workshop’en i Houlkær har været afviklet, har det været med Hans Christian Jochimsen som indpisker. Kun en enkelt gang har den omrejsende gospel-ambassadør måttet melde forfald.
160 entusiastiske sangere udgjorde Houlkær Gospelkor 2010

Sangerne kom strømmende til fra alle verdenshjørner. Ja, der var sågar én, der havde taget turen helt fra New Zealand, da Houlkær Kirke lørdag 23. januar lagde faciliteter til endnu en gospel-workshop med Hans Christian Jochimsen som dirigent og musikalsk inspirator.
Workshop’en anno 2010 var nr. otte i rækken i Houlkær, og interessen har været støt stigende siden det første gospel-arrangement i 2003.
Dengang var cirka 80 sangglade samlet for at synge gospel i vinterkulden. I 2009 måtte Houlkær Kirke for første gang sige ”Stop” for yderligere tilmeldinger, og til workshop’en i 2010 var de sidste adgangsbilletter allerede revet væk omkring juletid.
– 160 sangere – incl. medlemmerne af kirkekoret – er erfaringsmæssigt det maksimale antal, kirken kan rumme, hvis der også skal være plads til publikum.
– Det er jo faktisk lige før, vi er flere i kirken til gospel-koncerten end selveste juleaften, bemærker organist Jens Chr. Hansen, der nu har overtaget ansvaret for den praktiske afvikling af gospel-workshop’en fra den oprindelige primus motor, fhv. menighedsrådsmedlem Anders Øhrberg.Som noget nyt var deltagerbetalingen i 2010 sat op med 25 kroner. Til gengæld fik de 160 sangere i ”Houlkær Gospelkor” så også fornøjelsen af at agere ”backing-group” for et af de største, danske navne indenfor gospel-genren: Lene Nørrelykke, som mange sikkert vil huske for hendes medvirken i DR-show’et ”Stjerne for en aften”.
Lene Nørrelykke optrådte både som solist – og som forsanger – i forbindelse med den timelange koncert, der markerede afslutningen på syv timer intens og livsbekræftende gospel-workshop, og man fornærmer vist ingen ved at fastslå, at dét i hvert fald ikke gjorde oplevelsen ringere – hverken for gospelkoret selv eller for de omkring 200 tilhørere.
Mange har sikkert allerede sat kryds i kalenderen og er begyndt at glæde sig til næste års gospel-workshop med Hans Christian Jochimsen. Den afvikles lørdag 22. januar….

Læs mere om gospel-workshop’en i februarnummeret af Houlkær Nyt

 

2 comments to Gospel-workshop fyldte kirken

  • Vivi

    Det var en fantastisk oplevelse at være med til gospel. Hans Christian er fremragende til at få folk med på en positiv måde og få det bedste frem i os alle nemlig “glæden ved at synge”, og når man så hører hans CD (skal lige sige, den viser hvordan tonerne skal lyde), er det jo en glæde, at både han og Lene tager sig tiden til at komme ud til alle.

    Tak for en god oplevelse og tak til Houlkær Kirke som har ydet en stor indsats.

  • Vagner

    Tak for en fantastisk dag, jeg glæder mig til næste år. Tak til alle i Houlkær Kirke for alt det arbejde I har lagt i denne dag.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.